Belgische Marine Motors & Pumps overgenomen door Tsurumi

De Belgische verdeler en verhuurder van pompen Marine Motors & Pumps is overgenomen door de in Duitsland gevestigde Europese afdeling van Tsurumi.

Trefwoorden: #economie, #marinemotors, #marine motors pumps, #mmpumps, #overname, #pompen, #pompgroepen, #tsurumi

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tsurumi )

ENGINEERINGNET.BE – Het Belgische Marine Motors & Pumps, een bedrijf dat al drie generaties in handen is van dezelfde familie, maakt voortaan deel uit van de Japanse Tsurumi-groep. Deze laatste nam een meerderheid van de aandelen over van de familie.

MMPumps was al 40 jaar verdeler van de Tsurumi-pompen in België, maar voert bijvoorbeeld ook andere merken zoals Homa, Sealand, Godwin en Weda.

"Het bedrijf zal pompen blijven verkopen en verhuren op de Belgische markt", meldt Tsurumi in een mededeling. "Maar er komt een nieuwe activiteit bij. Ons gloednieuw Frans dochterbedrijf Tsurumi Pump Location S.A.S. zal voortaan ook pompen betrekken van MMPumps voor verhuur op de Franse markt".

Tsurumi werkt volop aan de uitbouw van zijn Europese netwerk met eigen vestigingen. Zo lijfde het in 2009 voor het eerst één van zijn eigen distributeurs in (het Franse CE2A), gevolgd in 2011 door de oprichting van een Zweedse dochter onderneming Tsurumi-Intec Sweden. In 2012 werden de Spaanse en Portugese distributeurs volledig overgenomen ("maar die gaan door een eerder rustige periode", aldus Tsurumi).

Het Belgische MMpumps (ook bekend als 'Marinemotors') van zijn kant is opgericht in 1935 en telt zijn klanten in de wereld van de industrie, de bouw, het onderhoud en de waterbehandeling.


FOTO
Van links naar rechts: Johan Dekker (managing director MMPumps), Daniel Weippert (managing director Tsurumi Europe GmbH) en Gaetan Beaulieu (Tsurumi Pump Location)