Fluxys gaat infrastructuur Transitgas en TENP bidirectioneel maken

Fluxys heeft de definitieve investeringsbeslissingen genomen om de infrastructuur van Transitgas (Zwitserland) en TENP (Duitsland) bidirectioneel te maken.

Trefwoorden: #aardgas, #energiebevoorrading, #Fluxys, #pijpleidingen, #reverse flow, #TENP, #Transitgas

Lees verder

Nieuws

ENGI£NEERINGNET.BE - Vanaf het einde van de zomer 2018 zullen shippers de mogelijkheid hebben om via Zwitserland gas te vervoeren van Italië naar Duitsland en Frankrijk, van Duitsland naar Frankrijk en van Frankrijk naar Duitsland.

Door te investeren in capaciteit van zuid naar noord in de Transitgas- en TENP-infrastructuur wil het bedrijf een nieuwe stap te zetten in de richting van een beter geïnterconnecteerde en soepeler Europese gasmarkt.

De Transitgas- en TENP-infrastructuur vormt een belangrijke schakel in het Europese gasnet. De investeringen zijn afgelijnd met het reverse flow-project van de Italiaanse operator Snam en zullen voor Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en verder gelegen landen de bevoorradingszekerheid verbeteren.

Tot de waaier van beschikbare bronnen in Italië behoort gas uit Azerbeidzjan, Afrika en mogelijk ook andere bronnen wanneer de zuidelijke gascorridor in gebruik is genomen.

De investeringen omvatten werken voor de omkering van de stroomrichting in compressiestations in zowel Zwitserland als Duitsland en ook de bouw van een deodorisatie-installatie.


(afbeelding: Fluxys)