Positief advies voor GGO-maïsveldproefaanvraag

De Adviesraad voor Bioveiligheid heeft een positief advies gegeven op de toelatingsaanvraag van VIB voor een nieuwe veldproef met genetisch gewijzigde maïs.

Trefwoorden: #Adviesraad voor Bioveiligheid, #genetisch gemanipuleerd, #GGO, #GGO maïsveld, #proeven, #VIB

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia - gewoon maïsveld )

ENGINEERINGNET.BE - De Adviesraad voor Bioveiligheid is van mening dat het uitermate onwaarschijnlijk is dat de voorgestelde kleinschalige veldproef enige schade zou berokkenen aan de menselijke gezondheid, dieren en/of de omgeving.

In de veldproef zullen maïsplanten geteeld worden die gewijzigde groeikarakteristieken hebben, meer specifiek hebben de planten grotere bladeren en een iets robuuster uiterlijk.

Met de veldproef wil VIB nagaan of de maïsplanten de gewijzigde groeikarakteristieken ook in het veld vertonen en of dit zich vertaalt in een gewijzigde kolfzetting en kolfvulling.

Een belangrijk verschil met de veldproef die VIB in 2012 en 2013 uitvoerde is dat nu gewerkt wordt met een goed aan ons klimaat aangepaste hybride.

Tegen 20 februari dienen de bevoegde Federale ministers (De Block, Borsus en Marghem) een beslissing te nemen over de toelatingsaanvraag.

Als de toelating wordt gegeven zal VIB, afhankelijk van de weersomstandigheden, eind april of begin mei de veldproef inzaaien.


(bron: VIB)