Startup STaR Engines haalt 2 miljoen euro op

STaR Engines heeft tijdens Startupbootcamp HighTechXL Demo Day in Eindhoven bekendgemaakt dat het een investering van 2 miljoen euro heeft opgehaald bij angel investor Frans van Gils.

Trefwoorden: #draagbare batterijlader, #elektrische voertuigen, #HighTechXL Demo Day, #STaR Engines, #Startup, #Startupbootcamp

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - STaR Engines is opgericht om de STaR Technologie in een breed scala van producten toe te passen.

Het eerste product is het STaR Portable Charging System, een draagbare batterijlader voor elektrische voertuigen. Daarmee kun je de batterij tijdens de reis opladen, waardoor elektrisch rijden aan populariteit kan winnen.

STaR Engines is deelnemer aan de tweede editie van Startupbootcamp HighTechXL, Europa’s toonaangevende accelerator voor hightech-startups, gevestigd op de High Tech Campus Eindhoven.

Met hulp van mentoren (experts uit onder meer het bedrijfsleven en de academische wereld) worden de beste hightech-startups van over de hele wereld versneld klaargestoomd voor het op de markt brengen van hun product.

Vandaag toonden alle elf deelnemende startups op de afsluitende Demo Day hun hightech-vindingen aan het publiek, waaronder investeerders uit China, de Verenigde Staten en Europa.

‘We zijn ontzettend blij en trots dat we deze deal al konden sluiten voor Demo Day,’ aldus Pim Bekking, oprichter van STaR Engines. ‘We zijn nu druk bezig de volgende berg te beklimmen: het bouwen van een demonstratiemodel en het inrichten van onze organisatie.’

‘STaR Engines is een perfect voorbeeld van disruptieve technologie die we groot willen maken,’ aldus mede-oprichter van Startupbootcamp HighTechXL Guus Frericks.

‘Dat het team al zo’n substantiële investering heeft voor Demo Day is een kroon op een bijzondere week, waarin we ons mochten presenteren aan Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, minister van Economische Zaken Henk Kamp, startup-ambassadeur Neelie Kroes en vandaag aan investeerders van over de hele wereld.’

Op de foto:
het team van STaR Engines, v.l.n.r.: Godfried Puts, Pim Bekking, Michael Boot, Roel de Natris en Frans van Gils.