Na-isolatie spouwmuren kende record in januari

Sinds beging dit jaar werden er al 2044 spouwmuren na-geïsoleerd. Sinds de verplichte registratie werden al 14% meer spouwmuren geïsoleerd dan voordien.

Trefwoorden: #energiepremie, #isolatie, #isoleren spouwmuur, #na-isolaties, #premie, #spouwmuur, #subsidie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Isolatiewerken Naessens )

ENGINEERINGNET.BE - Minister van Energie Annemie Turtelboom is tevreden met de resultaten, maar rekent op een verhoging van het ritme, vanwege het heel hoge rendement van deze energiebesparende ingreep.

In januari 2015 zijn in totaal 2044 spouwmuren na-geïsoleerd. Dat zijn er 194 meer dan de vorige recordmaand, een jaar eerder. In januari 2014 werden 1850 spouwmuren geïsoleerd. Vorig jaar, in 2014 waren het er in totaal uiteindelijk 17.847. De verplichte registratie bij de controle-organisatie BCCA is gestart halverwege 2012.

Turtelboom: “De nood aan een substantiële verhoging van de renovatiegraad van Vlaamse woningen is groot. Het is goed dat men meer oog heeft voor energiebesparende renovatie, maar we willen sneller gaan. Vandaag ligt de renovatiegraad slechts op 0,7 %. Zeker op het vlak van muurisolatie is er nog veel werk".

Uit de meest recente REG-enquête van het Vlaams Energieagentschap (2013) blijkt dat amper 45% van de Vlaamse woningen over muurisolatie beschikt.

Wie de spouwmuur wil laten isoleren, kan voor de financiering altijd beroep doen op de energielening. Ondertussen zijn reeds 198 leningen goedgekeurd sinds 1 januari 2015.