Viu More: Virtual en Augmented Reality voor Industrie 4.0

Onlangs werd Viu More, een spin off van Impala, oprgericht. Dit is een dienstverlener die industriële applicaties ontwikkelt, die gebruik maken van Augmented en Virtual Reality.

Trefwoorden: #augmented reality, #factory of the future, #Impala, #Industrie 4.0, #smart device, #virtual reality, #Viu More

Lees verder

nieuws

( Foto: Viu More )

ENGINEERINGNET.BE - Viu More past Augmented en Virtual Reality toe in operationele activiteiten zoals onderhoud, productie, kwaliteit, …. met als doelstelling de efficiëntie en winstgevendheid van bedrijven te verhogen.

Oprichters Dirk Roelens en Benny Lauwers: "Bij de grote massa krijgt Augmented en Virtual Reality steeds meer ingang, maar dan eerder onder de vorm van games- en marketing applicaties. In de industrie is de technologie veel minder bekend."

Virtual Reality, het creëren van een virtuele wereld, is relatief bekend bij de meeste mensen, maar dit is minder het geval voor Augmented Reality.

Bij Augmented Reality worden virtuele objecten toegevoegd aan de reële wereld. Deze projectie kan dan gezien worden met behulp van zogenaamde smart devices, zoals een tablet, smartphone of smartglass.

De oprichters kregen dit idee tijdens een brainstorming rond het concept Factory of the Future en de industriële revolutie 4.0.

Momenteel worden interactieve training applicaties aangeboden. Die kunnen generiek zijn, maar ook specifiek op maat van de klant.

Door de toepassing van innovatieve Augmented en Virtual Reality kunnen we de inleertijd drastisch verkorten, de foutenlast sterk beperken en de efficiëntie van de trainingen verhogen.


Op de foto:
Dirk Roelens (l) en Benny Lauwers (r), de oprichters van Viu More.