Verminderde energie CO2-voetafdruk bij Groep Spadel

In 2014 heeft de bottelingsfabriek Spa Monopole haar energie CO2-voetafdruk met 10% verminderd ten opzichte van 2013. Dit komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van 135 huishoudens.

Trefwoorden: #carbon footprint, #CO2-voetafdruk, #energieverbruik, #Groep Spadel, #koolstofneutraal, #Spa Monopole, #zonnepanelen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Spadel )

ENGINEERINGNET.BE - Deze verlaging past in het kader van de strategische pijler ‘Duurzaamheid’ van de Groep Spadel.

De globale CO2-voetafdruk van Spa Monopole is met 4,1% gedaald ten opzichte van 2013 en deze van de Groep Spadel met 3,8%.

De Belgische onderneming heeft zich als doel gesteld om, tegen het einde van dit jaar, haar carbon footprint met 20% te verlagen t.o.v. 2010 en om koolstofneutraal te zijn tegen 2020.

Deze daling is het resultaat van een goed en efficiënt energiebeheer, gunstige klimatologische omstandigheden en een verkoopstoename (daling energie per liter).

Bovendien verbeterde het waterverbruik (water use ratio) op de site met 5% als gevolg van verbeteringswerken aan het productieapparaat alsook van een beter beheer van de planning en het debiet.

Verder werden onlangs ook 1.000 zonnepanelen (2.000 m²) op het dak van haar botteling site geplaatst die jaarlijks 232.000 KWh produceren, wat overeenkomt met het verbruik van haar waterzuiveringsstation.