’CO2 NEUTRAL’ nieuw label in Vinçotte-certificaties

Vinçotte en CO2logic werken samen voor de certificatie van het ‘CO2 NEUTRAL’ label. Hiermee worden greenwashing of zogenaamde inspanningen ten voordele van het klimaat vermeden.

Trefwoorden: #certificering, #CO2, #CO2 NEUTRAL, #CO2Logic, #label, #uitstoot verminderen, #validatie, #Vinçotte

Lees verder

Nieuws

( Foto: CO2Logic )

ENGINEERINGNET.BE - Reële inspanningen worden nu daadwerkelijk herkend en als zodanig aangegeven.

Vinçotte zal de validatie en de certificatie op zich nemen, waar CO2logic advies blijft geven om de impact op het klimaat te berekenen en te verminderen. Na validatie ontvangen bedrijven het ‘CO2 NEUTRAL’ label.

CO2-neutraliteit kan behaald worden door het berekenen en het verminderen van de CO2-uitstoot van een bedrijf of een product, waarbij bovendien de overblijvende CO2-uitstoot gecompenseerd moet worden door gecertificeerde klimaatprojecten te steunen.

De meeste bedrijven verminderen hun CO2-uitstoot om energiekosten te besparen, maar om klimaatverandering bijkomend aan te pakken moet het verder gaan. Dan moet ook de overblijvende CO2-uitstoot gecompenseerd worden.

Dit verplicht bedrijven hun verantwoordelijkheid voor de resterende impact op het klimaat van hun bedrijfsactiviteiten op te nemen en die niet door te schuiven naar de maatschappij en toekomstige generaties.

Via uitgebreide audits controleert Vinçotte de ‘CO2logic approach’, die beter bekend staat als het berekenen, verminderen & compenseren van de CO2-uitstoot om CO2-neutraal te worden.

Deze benadering is in lijn met de PAS 2060, de internationale CO2-neutraliteitsbenadering van het British Standard Institute (BSI).