Winnaars Sci Tech Challenge vinden futuristische stad uit

ExxonMobil en Vlaamse Jonge Ondernemingen hebben 100 vijfde- en zesdejaars met een sterke interesse in wetenschappen uitgedaagd tijdens de 4de editie van de Vlaamse Sci Tech Challenge.

Trefwoorden: #ExxonMobil, #provinciaal Havencentrum, #Sci Tech Challenge, #Stad van de Toekomst

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De leerlingen bedachten hun stad van de toekomst met onder meer auto- en fietsdeelsystemen, warmtenetten en groene logistiek.

Deze wedstrijd in het provinciaal Havencentrum maakt jongeren bewust van energie-uitdagingen en stimuleert hen om een studiekeuze in de wetenschappelijke of technologische sector te kiezen.

Het winnende team, ‘Stad van de Toekomst’, excelleerde met praktische, creatieve én moderne manieren om samen te leven in een steeds drukker wordende stad.

Hun ideeën waren goed voor een ticket voor de Europese finale in Boekarest.

De stad van morgen is een duurzame en milieuvriendelijke stad. Maar hoe worden steden duurzaam, leefbaar én milieuvriendelijk?

Dat was de opdracht die 100 jongeren van Vlaamse scholen uit Antwerpen, Haacht, Leuven, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Tessenderlo en Wemmel voorgeschoteld kregen.


foto: Vlajo)

Over de Sci Tech Challenge:
Het is een jaarlijkse wedstrijd waarbij ExxonMobil-medewerkers klassen bezoeken en een quiz en een Vlaamse wedstrijddag organiseren

Deze challenge werd in het leven geroepen om op originele wijze aandacht te vragen voor energie en de daarbij horende uitdagingen van de toekomst.

Op de foto het winnende team:
Ellen Reynaert (Ursulinen Mechelen), Laurens Van Praet (OLV Pulhof Berchem), Wout Timmermans (Don Bosco Haacht), Lauren Silis (College Hagelstein), Jens Ringoot (Campus Wemmel) en Annelien Vanderstraeten (Don Bosco Haacht)