Winnaars Design for Additive Manufacturing Challenge 2015 bekend

e-Move en Universiteit van Bremen zijn de winnaars Design for Additive Manufacturing Challenge 2015. De awards werden uitgereikt tijdens 3e Additive World Conference.

Trefwoorden: #3D printen, #additive industries, #additive manufacturing, #Additive Manufacturing Challenge, #Cooling with Heat, #e-Move, #elektrische motorfiets, #Universiteit Bremen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Additive Industries )

ENGINEERINGNET.NL - Vorige week maakte Jury voorzitter Prof. Brent Stucker de winnaars van de Additive World Design for Additive Manufacturing Challenge 2015 bekend.

Uit 34 deelnemers in twee groepen, professionals en studenten, waren 3 finalisten voor iedere categorie geselecteerd.

Na een presentatie van de finalisten aan de Jury werden twee winnaars geselecteerd die het beste invulling hebben gegeven aan de opdracht om een bestaand product te herontwerpen voor additive manufacturing.

Team e-Move heeft de ophanging van een elektrische motorfiets geoptimaliseerd voor gewicht, het aantal componenten van 16 teruggebracht naar 1 en de bedrijfszekerheid verhoogd door integratie van bijvoorbeeld de remleiding in de ophanging.

Het team ‘Cooling with Heat’ van de Universiteit van Bremen toonde de omvang van ontwerp-mogelijkheden door een op de natuur geïnspireerde boomstructuur te ontwikkelen die het mogelijk maakte om de warmte van een computerprocessor om te zetten in elektriciteit om de ventilator aan te drijven om dezelfde processor te koelen.

De complexiteit van kleine kanalen in de warmtewisselaar zijn alleen met 3D printing te maken en laten goed zien wat deze nieuwe technologie kan bieden volgens de jury.

De winnaars kregen de nieuwste 3D printer van Ultimaker, een software licentie van Altair voor ontwerp-optimalisatie en een door AddLab 3D metaal geprinte Additive World Award.

Naast de winnaars van de Design Challenge werden ook nog drie Additive World Awards uitgereikt.

Bram de Zwart nam namens 3D Hubs de ‘Pioneer Award’ in ontvangst voor de indrukwekkende ontwikkeling van hun wereldwijde netwerk van 13.000 3D printers.

Greg Morris van GE Aviation kreeg de Award voor de beste industriële toepassing van 3D printen voor hun brandstofinjector voor de nieuwste vliegtuigmotor die wereldwijd additive manufacturing op de kaart heeft gezet als betrouwbare technologie voor kritische onderdelen.

Tenslotte overhandigde Daan Kersten de ‘Industrial Achievement Award’ aan Brent Stucker voor zijn grote en waardevolle bijdrage aan standaardisatie van de 3D metaalprinten voor industrieel gebruik.


Op de foto:
Jury en finalisten (vlnr.): Rein van der Mast (AddLab, Jury), Dorine Laheij (Settels Savenije van Amelsvoort, Finalist Professionals Category), Charles de Forges (Spartacus3D, Finalist Professionals Category), Erik de Bruijn (Ultimaker, Jury), Gilbert Peters (e-Move, Winner Professionals Category), Brent Stucker (3DSIM, Chairman of the Jury), Christophe Blanc (Finalist Students Category), Jonas Deitschun (Team Cooling with Heat, Winner Students Category), Michal Wanski (Altair, Jury), Giorgio Magistrelli (Cecimo, Jury)