ING introduceert vingerafdrukherkenning in Mobiel Bankieren App

Het is de eerste bank in Nederland met vingerafdruktoepassing in app om zo in te loggen en, in een later stadium, betalingen te bevestigen met een persoonlijke vingerafdruk.

Trefwoorden: #App, #bank, #ING, #online bankieren, #veiligheid, #Vingerafdrukherkenning

Lees verder

Techniek

( Foto: ING )

ENGINEERINGNET.NL - Vingerafdrukherkenning is vanaf vandaag beschikbaar voor ING-klanten die in het bezit zijn van de nieuwste iOS-toestellen uitgerust met Touch ID. Na de introductie van Inge, stembediening in de app, is dit de tweede biometrische toepassing die ING in de app integreert.

ING introduceerde mobiel bankieren ruim 3 jaar geleden. Op dit moment maken 2,1 miljoen klanten gebruik van de Mobiel Bankieren App. Ook neemt de intensiteit van het gebruik toe.

Per dag wordt 2,2 miljoen keer ingelogd in de app via een mobiel apparaat. Op de piekdagen, salarisdagen en na het storten van vakantiegeld, is dit zelfs gemiddeld 2,8 miljoen keer.

ING introduceert vingerafdrukherkenning stapsgewijs in twee afzonderlijke releases. In de eerste release is inloggen met vingerafdrukherkenning mogelijk.

Hiermee kunnen klanten inloggen in de app met hun persoonlijke vingerafdruk, betalen gebeurt nog met de pincode. Op basis van de ervaringen met inloggen en feedback van klanten wordt vingerafdrukherkenning verder ontwikkeld.

De verwachting is dat de tweede release voor de zomer wordt uitgebracht. Dan wordt het mogelijk om naast inloggen in de app, ook betalingen te bevestigen door middel van vingerafdrukherkenning. Of de klant wel of niet gebruik wil maken van deze toepassing is aan de klant zelf.

Klanten kunnen via het instellingenmenu in de mobiel bankieren app vingerafdrukherkenning aan of uit zetten.