• 18/03/2015

Nieuwe kabelwartels van Hummel bij Rittal

Rittal stelt de nieuwe reeks kabeldoorvoerwartels van Hummel voor. De HSK-K-Ex-Active kabelwartel is een technologisch hoogstandje en voldoet aan de eisen volgens EN 60079-0:2012.

Trefwoorden: #doorvoersysteem, #HSK-K-Ex-Active, #Hummel, #kabeldoorvoerwartels, #kabelwartels, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE - Bovendien zijn de innovatieve wartels drager van het ATEX- én het IECex-certificaat.

Geschikt voor explosiegevaarlijke omgevingen
De vernieuwde norm vereist een hoge schokbestendigheid na vier weken thermische veroudering.

Geen probleem voor de HSK-K-Ex-Active kabelwartels van Hummel, die hieraan voldoen zonder de noodzaak van een extra mechanische bescherming.

Dankzij het nieuw ontwikkelde polyamide waaruit deze wartels zijn vervaardigd, kunnen ze immers een brandveiligheid klasse V0 volgens UL94 voorleggen.

Deze kabelwartels zijn halogeenvrij en kunnen worden toegepast binnen een temperatuurbereik van -20 °C tot +85 °C. Ze zijn ideaal voor gebruik in EX-zones 1 en 2 voor gas en 20, 21 en 22 voor stof.

De interne kamers, dichting en de standaard voorziene o-ring zorgen voor een uitstekende lekdichtheid. De vereiste treksterkte wordt dan weer gegarandeerd door de overlappende membranen van het binnenhuis.

Dit membraansysteem sluit een verplaatsing van de dichtring uit en maakt de wartels ideaal geschikt voor de meest veeleisende toepassingen.

Complementair
Kabeldoorvoerwartels zijn complementaire producten bij de Rittal schakelkastsystemen. Als verdeler in België van Hummel biedt Rittal haar klanten de mogelijkheid behuizingen en wartels bij één leverancier af te nemen.

De industriële kabelwartels van Hummel - een combinatie van hoogwaardige materialen en een innovatieve techniek - voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. <<

Meer info?
Rittal
Stokkelaar 8 - 9160 Lokeren
T. +32 (0)9 353 91 11 - www.rittal.be - info@rittal.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Rittal


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.