15 laadpalen en dockingstations voor de Université de Liège

Vanaf april zal iedereen van de Université de Liège hun elektrische fiets op twee sites van de universiteit kunnen opladen. SPIE zal hiervoor laadpalen plaatsen.

Trefwoorden: #dockingstations, #duurzame energie, #elektrische fiets, #groene energie, #laadpalen, #laadstation, #SPIE Belgium, #ULg, #universiteit

Lees verder

Nieuws

( Foto: SPIE )

ENGINEERINGNET.BE - De Université de Liège (ULg) gaf deze milieuvriendelijke, toekomstgerichte opdracht aan SPIE Belgium, specialist in laadstations voor elektrische voer- en rijtuigen.

Vanaf begin april zullen de studenten en het personeel van de ULg op twee plaatsen aan de campus van Sart Tilman niet alleen hun elektrische fiets kunnen stallen, maar ook opladen.

Het bedrijf deed in het verleden al gelijkaardige projecten voor Eneco, BMW Belgium en, recent nog, voor Tesla Motors.

Eric Defourny, projectverantwoordelijke ULg: Deze investering kadert in onze strategie om zachte mobiliteit te ontwikkelen op onze campus sites. We herinneren hierbij graag aan het feit dat de ULg één van de pilootorganisaties is van het “Tous vélos actifs” initiatief van het Waalse Gewest’.

De 15 laadpalen en dockingstations komen aan de ingang van de hoofdgebouwen van de campus Sart Tilman. Aan elke paal kunnen twee fietsen worden opgeladen, zodat dertig fietsen tegelijkertijd kunnen worden opgeladen.

Bovendien zijn de fietsen extra beveiligd door een speciale, verticale manier van docken.

Eind maart moeten de vijftien laadpalen en dockingstations zijn opgeleverd.