150.000 euro voor 3D-print ontwikkeling in Haarlem en regio Amsterdam

In de regio Amsterdam gaan bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen samenwerken om innovatie binnen de maakindustrie te versterken door gebruik te maken van 3D-printtechnieken.

Trefwoorden: #3D-print, #3D Makers Zone, #Assembl3d, #Industriekring Amsterdam Westpoort, #Industriekring Haarlem, #Industriekring IJmond, #InHolland, #MKB-bedrijven, #MKB Haarlem, #Nova College, #onderwijsinstellingen, #provincie Noord-Holland, #VNO NCW

Lees verder

research

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Een aantal ondernemers in de regio Amsterdam wil de kennis en bedrijvigheid rond 3D-printen in de regio vergroten.

Doel is om een 3D Makers Zone te creëren. Eerste stap om dit plan te realiseren is het openen van een 3D centrum met diverse industriële 3D printers.

Hier kunnen MKB-bedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio kennis opdoen, delen en samen projecten met 3D-print technieken opzetten. Een hal, gelegen aan de Oudeweg in Haarlem, waar ook Maak Haarlem is gevestigd, wordt hiervoor ingericht

Initiatiefnemers van 3D Makers Zone zijn onder meer Assembl3d, gemeente Haarlem, IJmond, Amsterdam, InHolland, Nova College, Industriekring Haarlem, Industriekring IJmond, Industriekring Amsterdam Westpoort, provincie Noord-Holland, MKB Haarlem enVNO NCW.

In de hal aan de Oudeweg worden ook straks masterclasses gegeven, er kan stage worden gelopen en er wordt een speciale 3D-print hackaton georganiseerd. Wethouder Joyce Langenacker reageert enthousiast: ‘Haarlem en de regio willen zo een stap zetten in de ambitie om meer leerlingen en studenten klaar te maken voor de arbeidsmarkt, en daarmee een stap zetten om het gat tussen arbeidsmarkt en onderwijs te verminderen’.

Het plan voor 3D Makers Zone sluit goed aan bij de door minister Kamp geïnitieerde Smart industry agenda en voormalig minister Willem Vermeend zit als aanjager van de Smart Industry in de advisory board van deze zone.