Royal HaskoningDHV bouwt 2 watervoorzieningssystemen in Vietnam

De systemen gaan ruim 100.000 mensen in de provincie Ba Ria Vung Tau, Zuid-Vietnam, van schoon drinkwater voorzien, met een contractwaarde van 2,7 miljoen euro.

Trefwoorden: #Ba Ria Vung Tau, #CERWASS, #drinkwater, #Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling, #ORIO, #Royal HaskoningDHV, #Vietnam, #watervoorzieningssysteem

Lees verder

nieuws

( Foto: Royal HaskoningDHV )

ENGINEERINGNET.NL - Het gaat om de bouw van twee nieuwe waterzuiveringsinstallaties en distributienetwerken in het zuidoosten van Vietnam. Het project omvat de inlaat van onbehandeld water, waterzuivering, distributienetwerken en het aansluiten van 25.000 huizen en bedrijven.

Meer dan 100.000 mensen op het platteland krijgen hiermee toegang tot schoon drinkwater. Het stimuleert ook de economische ontwikkeling door een betere watervoorziening aan lokale bedrijven.

Momenteel heeft slechts 30% van de plattelandsbevolking in het projectgebied toegang tot veilig drinkwater. De meeste mensen gebruiken onveilig bron- en oppervlaktewater, dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Royal HaskoningDHV is verantwoordelijk voor het projectmanagement en de levering van essentiële apparatuur en onderdelen. Het contract is afgesloten met het Center for Rural Water Supply and Sanitation (CERWASS) van het Vietnamese ministerie voor landbouw en plattelandsontwikkeling.

Het project wordt medegefinancierd door Ontwikkelingsrelevante Infrastructuurontwikkeling (ORIO). ORIO is een faciliteit die door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken om de publieke infrastructuur in opkomende landen te verbeteren.

Directeur Nguyen Van Tri van CERWASS zegt: "Dit watervoorzieningsproject op het platteland van Ba Ria Vung Tau speelt een essentiële rol in onze doelstelling om in 2020 97% van de plattelandsbevolking te hebben voorzien van schoon water."

De oplevering van het project is gepland voor maart 2016. Het is een van de vijf ORIO-projecten in Vietnam waarbij Royal HaskoningDHV is betrokken. In totaal werkt het bedrijf aan drie watervoorzieningsprojecten voor het leveren van veilig drinkwater aan een half miljoen mensen in drie verschillende provincies van het land.