BAM aangesteld voor exploitatie nieuw Zaans Medisch Centrum

Het Zaans Medisch Centrum (ZMC), Vitaal ZorgVast hebben met BAM de finale contracten gesloten voor de exploitatie van het nieuwe Zaans Medisch Centrum gedurende een periode van 25 jaar.

Trefwoorden: #BAM, #energiezuinig, #onderhoud, #onderhoudsvriendelijk, #Vitaal ZorgVast, #Zaans Medisch Centrum, #ziekenhuis

Lees verder

Nieuws

( Foto: BAM )

ENGINEERINGNET.NL - Dit contract is het logisch vervolg op de eerdere afgesloten DBMO-overeenkomst voor ontwerp, bouw, onderhoud en exploitatie van het nieuwe ziekenhuis.

De contractwaarde bedraagt ongeveer 125 miljoen euro en omvat zowel het correctieve als het vervangende onderhoud, het beheer, alle schoonmaakdiensten en de levering van energie, waarbij BAM risicodragend is voor het gebouwgebonden volume.

Door het geïntegreerde ontwerp wordt het nieuwe Zaans Medisch Centrum onderhoudsvriendelijk en één van de meest energiezuinige ziekenhuizen van Nederland.

Het Zaans Medisch Centrum heeft prestatieafspraken gemaakt op het gebied van onderhoud, beheer, schoonmaak en energie. Dit past bij de trend waarbij ziekenhuizen zich focussen op de kernactiviteiten en hun risico verlagen.

BAM wordt medeverantwoordelijk voor de beschikbaarheid van het ziekenhuis. Voor ziekenhuizen in Nederland is dit nieuw.

Met het overnemen van de werkzaamheden zal ook het betreffende personeel overgaan naar BAM; dit is afgestemd met zowel de OR als de vakbonden. Hierdoor blijft de kennis en kunde behouden voor het ZMC.