Panel PC 2100: maximale prestaties uit een kleine behuizing

De nieuwe Panel PC 2100 van B&R is een volwaardig computersysteem waarvan de uitzonderlijke prestaties verborgen zijn in een ultra-compacte behuizing.

Trefwoorden: #Atom technologie, #automatisering, #B&R, #CFast kaarten, #HMI, #HMI toepassing, #panel PC, #touchscherm

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het innovatieve ontwerp van dit nieuwe systeem bevat de nieuwste Intel Atom-technologie, welke perfect past in embedded systemen. Daarnaast is de prijs/prestatie verhouding optimaal.

De Panel PC 2100 is verkrijgbaar met multi-touchscherm. Voor toepassingen die compatibel dienen te zijn met de bestaande systemen, of single-touch dienen te zijn, zijn er 4:3 schermen met analoge resistieve aanraakschermen beschikbaar.

Hierdoor is het mogelijk om gebruik te blijven maken van bestaande HMI applicaties, zonder dat er softwareaanpassingen gedaan te hoeven worden.

Schaalbaar en onderhoudsvrij
De tweede generatie van Automation Panels dient als de basis voor het Panel PC systeem. Hierdoor kunnen deze Panels, zowel single als multi-touch, omgezet worden in een volwaardige Panel PC.

Dit kan door gebruik te maken van de Panel PC 2100. Het Automation Panel kan zelfs omgebouwd worden naar een volledig afgesloten Panel PC die gemonteerd wordt op een draagarm.

Deze modulaire strategie zorgt voor een productportfolio met een buitengewone flexibiliteit. Het Panel zelf is de basis. Door toevoeging van een modulaire SDL / DVI receiver, kan het panel worden omgezet in een Automation Panel. Het gebruik van SDL3 zorgt voor extra mogelijkheden voor het overbruggen van lange afstanden.

De Panel PC 2100 is verkrijgbaar met een single-, dual- of quadcore-processor. Hierdoor is de rekenkracht van de Panel PC 2100 volledig schaalbaar. In combinatie met de best presterende Intel Atom processor is het zelfs mogelijk om de prestaties van een Intel Core i3 processor te overtreffen.

Ongeachte welke Intel Atom processor gekozen wordt, zijn geen ventilatoren of andere draaiende componenten benodigd. Dit betekent dat er geen enkel onderhoud nodig is.

De Panel PC 2100 bevat standaard twee Gigabit Ethernet aansluitingen, evenals een USB 2.0 en een USB 3.0 poort. Veldbussen zoals POWERLINK of CAN kunnen toegevoegd worden door gebruik te maken van interfacekaarten.

Voor opslag zijn er compacte CFast kaarten tot 128 GB beschikbaar. Het aansluiten van de kabels is uiterst gebruiksvriendelijk, omdat deze zijn allemaal aan dezelfde kant van de Panel PC 2100 gepositioneerd zijn.

Optimale grafische prestaties
De grafische processor die gebruikt wordt in de Intel Atom processors, is afgeleid van de Core i-technologie en biedt daardoor krachtige verwerking van beelden tot en met Full HD resolutie.

Het is voor het eerst dat DirectX 11 ondersteund wordt in dit segment. Dit geeft nog meer mogelijkheden voor grafische mogelijkheden in SCADA- en HMI-systemen.


Voor meer informaite:
Guldensporenpark 28 - 9820 Merelbeke
Tel: +32 9 232 50 01 - Fax: +32 9 232 40 07
office.be@br-automation.com - www.br-automation.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
B&R


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.