Solar Team Eindhoven wint Driven Award

Solar Team Eindhoven heeft de eerste Driven Award gewonnen tijdens de afsluiting van de Automotive Week 2015. Daarnaast won het TU/e-studententeam ook nog de publieksprijs.

Trefwoorden: #Automotive Week, #Driven Award, #Solar Team Eindhoven, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e, #TU/e-studententeam, #World Solar Challenge, #zonnewagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flickr - Solar Team Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL - De afsluiting van de Automotive Week 2015 bestond onder andere uit de uitreiking van de Driven Award.

‘Driven' is een initiatief van de gemeente Helmond, dat onder deze noemer allerlei activiteiten en organisaties op het gebied van smart mobility in de regio wil verbinden.

Met de award wil de stad bedenkers van slimme mobiliteitsoplossingen het podium geven 'dat ze verdienen. Hun vondsten zorgen er immers voor dat wij allemaal schoner, sneller en veiliger door het verkeer kunnen'.

De zonnewagen Stella van Solar Team Eindhoven stak volgens de jury met kop en schouders boven de 34 inzendingen- uit.

De jury motiveerde hun keuze als volgt: “De gezinsauto spreekt aan, staat dicht bij de markt, is duurzaam én er is gedacht vanuit de consument.”

De presentatie werd gegeven door Liselotte Kockelkoren, accountmanager van het Solar Team.

Op 23 april presenteert het team haar eerste nieuwe plannen voor de auto waarmee zij in oktober van dit jaar opnieuw meedoen aan de World Solar Challenge.