Kweekinstallatie ontwikkelt voor thuis of op het werk

Oud-HvA-student Toon Roozen heeft samen met Koppert Cress een kweekkastje met LED-verlichting ontwikkeld voor kiemen, dat nu door een bedrijfscateraar in gebruik wordt genomen.

Trefwoorden: #Appèl, #bedrijfscateraar, #bedrijfsrestaurants, #CleanTech, #cressen, #CressToday, #kiemen, #kweekinstallatie, #LED-verlichting, #urban farming

Lees verder

nieuws

( Foto: CressToday )

ENGINEERINGNET.NL - De eerste tien kweekinstallaties komen te staan op locaties van bedrijfscateraar Appèl.

Het gaat hierbij om bedrijfsrestaurants zodat consumenten kunnen zien hoe kiemen worden gekweekt. Dit om mensen bewuster te laten worden van hun voeding en de oorsprong hiervan.

In de kas ontstaat uit zaad binnen een week kiemen, ook wel cressen geheten. De kweekinstallatie heet dan ook CressToday. De kas biedt ideale groei omstandigheden en is energiezuinig door het gebruik van twee kleuren LED-verlichting. Ook neemt het weinig ruimte in beslag. De gebruiker kan dagelijks kiemen oogsten.

Tijdens het laatste jaar van zijn studie Product Design volgde Roozen het CleanTech onderzoeksprogramma aan de Hogeschool van Amsterdam. Doel is om urban farming naar consumenten te brengen. Roozen is van mening dat er veel te winnen valt op het gebied van kweken op kleine schaal.

Bedrijfscateraar Appèl is gericht op duurzaamheid en milieu, waarbij het kansen wil geven aan jonge ondernemers.

Vandaar de keuze om de CressToday op locaties van Appèl in te gaan zetten.