Landelijke finale Artcadia gewonnen door Jan van Brabant College

Het Jan van Brabant College uit Helmond heeft de landelijke kunst- en techniekwedstrijd Artcadia gewonnen. Het winnende ontwerp is ‘Bouwmaterialen in de toekomst’.

Trefwoorden: #Arcadis, #Artcadia, #bioplastic, #bouwmaterialen, #Jan van Brabant College, #techniekproject

Lees verder

nieuws

( Foto: Arcadis )

ENGINEERINGNET.NL - Het winnende ontwerp biedt een oplossing om het toekomstige tekort aan bouwmaterialen op te lossen door de inzet van uit zeewier gewonnen bioplastic als nieuwe bouwstof.

Na een maanden durende wedstrijd hebben twaalf verschillende scholen onlangs hun kijk op de toekomst gepresenteerd in het Evoluon in Eindhoven.

Innovatieve en creatieve ideeën varieerden van een oplossing voor het wereldbevolkingsprobleem door het leefbaar maken van woestijngebieden tot een direct toepasbare duurzame oplossing in de vorm van een sensorgestuurd verkeerslicht.

De jury, met daarin Prins Carlos de Bourbon de Parme, gaf aan dat ‘Bouwmaterialen in de toekomst’ een mooi en goed doordacht voorbeeld is van ketendenken. Daarnaast is er aandacht aan het sociale aspect besteed en was de presentatie compleet en professioneel.

Met de presentatie heeft het Jan van Brabant College de hoofdprijs in de wacht gesleept: een bezoek met tien leerlingen en twee docenten naar bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Londen.

De wedstrijd is is een organisatie van AArcadis, de ideële organisatie Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) en Canon Business Services.

Artcadia werd voor de zevende keer gehouden. Het is een landelijk techniek- en kunstproject voor leerlingen van havo/vwo 2.