Philips maakt high tech straatverlichting voor Los Angeles

Los Angeles wordt de eerste stad ter wereld waar straatverlichting beheerd wordt met een Philips-systeem dat mobiele en cloud-gebaseerde technologie gebruikt.

Trefwoorden: #besparing, #City Touch systeem, #energiekosten, #Los Angeles, #onderhoudskosten, #Philips, #schakelsysteem, #straatverlichting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET - Het City Touch systeem is al in 31 andere landen in gebruik, maar Los Angeles is de eerste stad waarbij via dit schakelsysteem ook straatlampen van andere producenten worden beheerd.

Door in de bestaande verlichting een apparaatje in te bouwen, dat in verbinding staat met het internet, worden deze lampen ook in het systeem opgenomen.

Zo worden alle straatlampen van Los Angeles centraal bediend via het internet, waarbij de mogelijkheid bestaat ze aan en uit te schakelen of te dimmen. Met het systeem bespaart de stad energie- en onderhoudskosten, terwijl de kwaliteit van het licht verbetert.

Volgens Philips is het uniek dat ieder lichtpunt in de stad afzonderlijk op het systeem wordt aangesloten en in de gaten is te houden. Los Angeles heeft meer led-lampen dan welke andere stad in Amerika.

Financiële details over de overeenkomst met Los Angeles zijn niet bekendgemaakt.