Museon Den Haag presenteert Dutch Innovation Zone

Deze tentoonstelling is onderdeel van de Nederlandse deelname aan World Expo 2015 en geeft een interactief overzicht van verleden, heden en toekomst van de Nederlandse agri-food sector.

Trefwoorden: #agri-food sector, #Dutch Innovation Zone, #Museon, #Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci, #Museon Den Haag, #World Expo 2015

Lees verder

nieuws

( Foto: Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci )

ENGINEERINGNET.NL - De burgemeester van Den Haag, Jozias van Aartsen, zal op 22 april de Dutch Innovation Zone openen in Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci in Milaan.

Deze innovatieve tentoonstelling is samengesteld door het in Den Haag gelegen Museon. Dit is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. In deze tentoonstelling krijgt de bezoeker een interactief overzicht van verleden, heden en toekomst van de agri-food sector in Nederland.

De nadruk ligt op wetenschappelijk onderzoek, slimme innovatie en internationale samenwerking, de bouwstenen voor het zoeken naar duurzame oplossingen voor de mondiale uitdagingen op het gebied van voeding.

Door Europese samenwerking binnen het ECSITE netwerk is het mogelijk dit project te organiseren in Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci.

De thema's uit de Dutch Innovation Zone sluiten goed aan bij de uitdagingen en oplossingen die het Museon presenteert in 'Your Planet', de nieuwe vaste tentoonstelling die in 2017 wordt geopend.