Zorgrobot Zora verhuist naar BioVille

Samen met de zorgrobot, neemt ook de eerste medewerkster van QBMT, het bedrijf dat de software voor de ZORA-robots ontwerpt, haar intrek in Diepenbeek.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #BioVille, #humanoïde robots, #LRM, #QBMT, #robot, #Zora, #zorgrobot

Lees verder

Nieuws

( Foto: QBMT )

ENGINEERINGNET.BE - De mederwerkster van QBMT zal on the field de specifieke noden van klanten detecteren en helpen invullen.

Vanuit deze nieuwe locatie wil het bedrijf ook de verdere commercialisering richting Nederlandse en Duitse markt uitrollen.

Zora (wat staat voor ‘Zorg, Ouderen, Revalidatie en Animatie’) is één van de eerste ‘humanoïde’ robots die ingezet worden voor de zorg van mensen. Het is een 57 centimeter grote programmeerbare robot die over allerlei sensoren en een camera beschikt en kan spreken en animeren.

Zora werkt in woonzorgcentra met bejaarden, in scholen waar ze jonge autistische kinderen helpt en in verschillende ziekenhuizen waar ze, onder andere, dienst doet in Pediatrie, Neurologie, Kinderrevalidatie, Spoed, enz…

Het van oorsprong Oostendse bedrijf ontwerpt de software voor de Zora-robots, die in Frankrijk geproduceerd worden door Aldebaran onder de naam NAO.

Het is de bedoeling dat in BioVille ook een salesmanager komt die de zorgrobot vanuit Limburg moet commercialiseren richting buurlanden Nederland en Duitsland.

BioVille is voor het bedrijf de perfecte uitvalsbasis om meer met andere partners uit de sector te kunnen samenwerken.