Sanoma Ventures investeert in spraaktechnologie

De investeringstak van Sanoma neemt een belang in ITSLanguage uit Doetinchem dat technologie ontwikkelde om vanuit de cloud vreemde talen goed te leren spreken.

Trefwoorden: #investeren, #ITSLanguage, #kunstmatige intelligentie, #Neurale netwerken, #Sanoma Ventures, #spraaktechnologie, #Universiteit van Sheffield

Lees verder

Techniek

( Foto: ITSLanguage )

ENGINEERINGNET.NL - Het systeem van ITSLanguage kan luisteren en beoordelen of iemand een vreemde taal goed uitspreekt. Met behulp van gedetailleerde, en deels grafische, feedback leren studenten hun uitspraak te verbeteren.

Neurale netwerken zijn de ruggengraat van kunstmatige intelligentie en van ITSLanguage's technologie. In samenwerking met diverse onderwijsinstellingen zijn tienduizenden audio fragmenten opgenomen en beoordeeld.

ITSLanguage en de Universiteit van Sheffield hebben gezamenlijk de verkregen gegevens verwerkt tijdens een meerjarige onderzoeksprogramma.

Op basis van dit onderzoek ontwikkelde ITSLanguage de technologie voor educatieve doeleinden. Het bedrijf ziet ook mogelijkheden voor toepassing in andere sectoren, zoals de gezondheidszorg.

Michiel Sanders, oprichter en CEO van ITSLanguage: "Ondersteuning door SanomaVentures, zowel financieel als door de inbreng van hun expertise en netwerk, zal ons helpen om het systeem op de markt te brengen en nieuwe mogelijkheden verder te ontwikkelen in de komende jaren."

Hoeveel Sanoma Ventures investeert ITSLanguage is niet bekend gemaakt.