Incontrol Simulation Solutions opent kantoor in Tokyo

Op 1 april 2015 heeft het Utrechtse bedrijf Incontrol de deuren geopend van een nieuw kantoor in het district Otemachi in Tokyo, Japan.

Trefwoorden: #crowd management, #Incontrol, #Incontrol Simulation Software, #loopstroom simulatie, #simulation software, #Tokyo

Lees verder

Nieuws

( Foto: Incontrol )

ENGINEERINGNET.NL - In Japan is het streven naar verbetering van veiligheid op plaatsen waar veel mensen samenkomen een belangrijke prioriteit van de overheid.

Diverse aanleidingen hebben ervoor gezorgd dat de interesse in loopstroom simulatie de afgelopen jaren is toegenomen in Japan.

Zo is bijvoorbeeld, als gevolg van de Tsunami in 2011, de vraag naar inzicht in evacuaties van grote mensenmassa’s sterk gestegen.

Een ander thema is publieke veiligheid rondom de Olympische Spelen die in 2020 in Japan zullen plaatsvinden. Door deze ontwikkelingen neemt het belang van crowd management toe om een veilige en comfortabele omgeving te creëren op plaatsen waar veel mensen samenkomen.

In 2014 heeft Incontrol haar loopstroom simulatie software laten evalueren door 28 Japanse universiteiten. Uit de evaluatie is gebleken dat deze software een interessant product is voor de Japanse markt.

Om het product nog beter geschikt te maken voor de Japanse markt, is in samenwerking met een aantal van deze universiteiten, het groepsgedrag van de Japanse bevolking onderzocht.

Dit gedrag is omgezet naar algoritmes en ingebouwd in de software. Met deze specifieke kenmerken kan de software het groepsgedrag goed voorspellen en is daarmee een krachtig hulpmiddel voor onder andere treinstations, luchthaventerminals, sportfaciliteiten en stedelijke infrastructuren.