Telenet neemt Base over

Telenet Group Holding legt 1,325 miljard euro op tafel voor BASE Company. Dat kondigt de Mechelse telecomoperator vandaag aan in een persbericht.

Trefwoorden: #Telenet Base, #Telenet mobiel netwerkt, #Telenet overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: Telenet )

ENGINEERINGNET.BE - Telenet neemt BASE Company over voor €1,325 miljard euro om zijn toekomst als toonaangevende aanbieder van geïntegreerde telecommunicatiediensten veilig te stellen. Zo luidt het persbericht van het kabelbedrijf.

Alhoewel BASE niet te koop stond is de overname geen totale verrassing. Door de overname van BASE is Telenet verzekerd van toegang tot een mobiel netwerk.

Alhoewel de telecomoperator reeds circa 1 miljoen klanten had voor mobiele telefonie beschikte het niet over een eigen netwerk. Hiervoor was eerder een overeenkomst met Mobistar afgesloten.

Telenet kondigt in één adem aan dat het in de volgende jaren circa € 240 miljoen euro zal investeren in BASE, met inbegrip van investeringen in het mobiele netwerk. Deze aanzienlijke investering komt bovenop de eerder aangekondigde investering van €500 miljoen euro in Telenets HFC-netwerk in het kader van het programma 'De Grote Netwerf'.

Het moederbedrijf Liberty Global kondigde begin dit jaar ook al aan dat het mede-eigenaar wordt van De Vijver Media (eigenaar van zenders Vier en Vijf).

John Porter, CEO van Telenet: "We zijn erg blij met deze belangrijke strategische en complementaire overname en de voordelen die eruit zullen voortvloeien voor alle belanghebbenden, zoals een verbeterde klantervaring voor zowel onze als BASE Company's mobieletelefonie-abonnees. Dit zal het groeiprofiel van de gecombineerde onderneming op lange termijn verbeteren."