Adyen winnaar Fintech Award 2015

Het bedrijf, dat internationaal toonaangevend is bij de ontwikkeling van digitale betaalsystemen, werd gekozen uit 50 van meest innovatieve financiële starters in Nederland.

Trefwoorden: #Adyen, #digitale betaalsystemen, #Fintech Award 2015, #online betalen, #starters, #webwinkel

Lees verder

nieuws

( Foto: Flickr - Alper Çuğun )

ENGINEERINGNET.NL - Adyen werkt als tussenpersoon voor de grootste bedrijven ter wereld, zoals Facebook, Groupon, Spotify en Indiegogo.

Betalingen bij webwinkels of andere digitale diensten worden verricht via tal van manieren, PayPal, iDeal, creditcard en ga zo maar door. Maar Adyen zorgt ervoor dat al deze verschillende transacties bij één loket terecht komen.

Onlangs haalde Adyen bij een nieuwe investeringsronde 250 miljoen dollar op. Het in 2006 opgerichte bedrijf heeft 240 werknemers, waarvan 120 bij het hoofdkantoor in Amsterdam. Dit jaar verrichte Adyen voor 30 miljard dollar aan betalingen, twee keer zoveel als vorig jaar.

De Dutch FinTech Awards 2015 werden uitgereikt als afsluiting van het FinTech congres op het hoofdkantoor van gastheer ABN AMRO in Amsterdam. De uitreiking werd bezocht door zo’n 400 nationale en internationale FinTech investeerders, bedrijven, experts en directieleden van alle gevestigde financiële instellingen.

Een jury van 40 experts oordeelde over 50 genomineerde bedrijven. Adyen kreeg de prijs voor een ‘blijvende doorbraak binnen de huidige betaalmiddelenindustrie’.

Andere winnaars zijn AcceptEmail (winner in de categorie 'Payments'), Five degrees (winnaar in de categorie 'Banking IT'), Bux (winnaar in de categorie 'Personal Finance'), Bitonic (winnaar in de categorie 'Bitcoins'), Sparkholder (winnaar in de categorie 'Intelligence & Analytics') en Symbid (winnaar in de categorie 'SME finance').

Wereldwijde investeringen in FinTech zijn het afgelopen jaar verdrievoudigd tot 12 miljard dollar in 2014, aldus een onderzoek van adviesbureau Accenture. Hiervan werd het overgrote deel in de VS geïnvesteerd.

De grootste regionale groei werd gerealiseerd in Europa, waar het bedrag met 215% groeide naar een totaal van 1,48 miljard dollar in 2014.