Technologieën van Grenzebach Automation overgenomen door Swisslog

Swisslog heeft aangekondigd dat het de technologieën en de werknemers van Grenzebach Automation, op de gebieden van AGV’s en robots voor logistieke toepassingen, overgenomen heeft.

Trefwoorden: #AGV, #geautomatiseerde case picking, #Grenzebach Automation, #logistiek, #opslag- en picksysteem, #overname, #robot, #Swisslog

Lees verder

Nieuws

( Foto: Grenzebach )

ENGINEERINGNET - Met deze overname wil Swisslog haar expertise op het gebied van automated guided vehicles (AGV’s) en robots voor logistieke toepassingen vergroten.

De overname past in de strategie om haar positie te versterken in de segmenten e-commerce en omni-channel en om op het vlak van productielogistiek haar oplossingen verder uit te breiden.

De overname betreft specifiek softwaretechnologie op het gebied van AGV’s, waaronder het samen ontwikkelde mobiele opslag- en picksysteem, de robot technologieën in de gebieden geautomatiseerde case picking, geautomatiseerde item picking en het automatisch op- en afstapelen van pallets.

Een team van Grenzebach werknemers zal overgaan naar Swisslog. Deze werknemers zullen worden ondergebracht in een nieuwe locatie in Karlsruhe.

Dr. Volker Jungbluth wordt eindverantwoordelijk zijn voor deze nieuwe vestiging.