Eerste aardgastankstation van Wallonië geopend

ENORA, G&V Energy Group en het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling IDETA hebben in Doornik het eerste tankstation met gecomprimeerd aardgas (CNG) van Wallonië geopend.

Trefwoorden: #aardgas, #CNG, #compressed natural gaz, #Electrabel, #elektrische auto, #ENORA, #gecomprimeerd aardgas, #groene economie, #oplaadpaal, #tankstations

Lees verder

nieuws

( Foto: Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE- Het objectief van ENORA (opgericht door Electrabel) is de ontwikkeling, de bouw en uitbating van tankstations met gecomprimeerd aardgas in België en Luxemburg.

De onderneming heeft de ambitie om in deze landen op vlak van mobiliteit op aardgas een hoofdrol te spelen en heeft daarbij ook zes nieuwe projecten gepland.

In Europa zijn gemotoriseerde verplaatsingen goed voor 18% van de totale uitstoot van broeikasgassen. Maar auto’s op aardgas (en elektrische voertuigen) stoten minder fijnstof uit en zijn stiller.

De ontwikkeling van het CNG-tankstationpark in België is een voorwaarde voor de toekomstige ontwikkeling van dit milieuvriendelijke vervoermiddel.

De participatie van Electrabel in dit bedrijf past volledig in de wil van het bedrijf om haar aanwezigheid in de groene mobiliteit te versterken.

Electrabel baat al drie CNG-stations uit en belevert een tiental andere stations in België.

In zijn aanbod van groene mobiliteit biedt het ook intelligente 'CarPlug' herlaadoplossingen voor elektrische voertuigen aan.