Jan Bosschem wordt CEO bij sectorfederatie ORI

Bij de presentatie van hun strategisch plan maakte ORI, de sectorfederatie voor advies- en ingenieursbureaus, bekend dat Jan Bosschem als CEO van het bedrijf aangesteld wordt.

Trefwoorden: #adviesbureau, #CEO, #ingenieursbureau, #Jan Bosschum, #ORI, #sectorfederatie

Lees verder

personalia

( Foto: ORI )

ENGINEERINGNET.BE - Uit een recente sectoranalyse is gebleken dat advies- en ingenieursbureaus in België onder grote druk staan door de huidige ongunstige economische situatie.

De aanstelling van Jan Bosschem als nieuwe CEO van deze brancheorganisatie kadert in dit opzicht binnen een ruimere, toekomstgerichte strategie waarin de organisatie de grootste pijnpunten die de gehele sector bedreigen wil aanpakken.

Jan Bosschem, CEO: “De strategie is opgebouwd rond drie pistes. Ten eerste moet het algemeen belang en de meerwaarde van de sector gerevaloriseerd worden. Ten tweede beknotten bepaalde aspecten van de zakelijke context een optimale professionele werking en moeten deze dringend aangepakt worden. Tot slot, moet ook de slagkracht van ORI vergroot worden via het aantrekken van nieuwe leden, een uitbreiding van de dienstverlening, een verruiming van de middelen, enz.”

De kerntaken van Bosschem zullen, in nauwe samenwerking met de secretaris-generaal en de nationale en regionale voorzitters, vooral bestaan uit externe vertegenwoordiging en communicatie; interne coördinatie en opvolging; contact met regelgevers, stakeholders en belangrijke opdrachtgevers; het tot stand brengen van tactische samenwerkingsverbanden en partnerships.

Bernard Gilliot, Voorzitter van ORI: “Dankzij zijn meer dan 30 jaar operationele ervaring op het hoogste niveau bij verschillende toonaangevende bureaus, alsook zijn voorzitterschap bij de Europese Federatie voor Advies- en Ingenieursbureaus (EFCA), vormt Jan Bosschem ongetwijfeld de geknipte kandidaat voor deze positie.”


Over ORI
Het is de brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus in België. Ze vertegenwoordigt een 60-tal bureaus met globaal 5.000 werknemers die jaarlijks projecten ondersteunen en voorbereiden ter waarde van 10 miljard euro aan investeringen.