KUL spin-off Cartagenia overgenomen door Amerikaans bedrijf

Cartagenia, een Leuvens bedrijf gespecialiseerd in analysesoftware voor genetische laboratoria, kondigt aan dat het een overnamebod heeft aanvaard van het Amerikaanse Agilent.

Trefwoorden: #Agilent, #Agilent overname, #Agilent Technologies, #analysesoftware, #Boston, #Cartagenia, #genetische laboratoria, #KU Leuven, #Leuven, #overname spin-off KUL, #spin-off

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Cartagenia, een spin-off van de KUL, heeft kantoren in Leuven, en het Amerikaanse Boston.

Het bedrijf is gespecialiseerd in software en diensten voor labo's die testen doen rond klinische genetica en moleculaire pathologie. Hierbij ligt de focus vooral op het routinematig interpreteren en voorstellen van labo resultaten met het doel de patiënt beter en sneller te informeren.

Het bedrijf, dat 36 mensen te werk stelt, kondigt aan dat het een overnamebod van het Amerikaanse, beursgenoteerde Agilent Technologies Inc. heeft aanvaard. De overnameprijs wordt niet bekend gemaakt.

“Cartagenia’s aanpak voor het interpreteren van klinische gegevens van genetische testen is revolutionair," zei Jacob Thaysen, president van Agilent’s Diagnostics and Genomics Group.

“We kijken er naar uit om Cartegenia's software op grote schaal te kunnen aanbieden maar ook om het klantenbestand nu ook een uitgebreider pakket van diensten oplossingen te kunnen gaan aanbieden. Agilent en Cartagenia kunnen samen knelpunten wegwerken in de analyse, interpretatie en rapportering van klinische data, zodat patiënten snellere en duidelijkere antwoorden krijgen."

CEO van Cartagenia, Herman Verhelst, toont zich ook tevreden met de opportuniteit die de overname biedt en blijft op post.