Huawei opent onderzoekscentrum in Leuven

Het Chinese telecomconcern Huawei kondigt vandaag aan dat het een Europees onderzoekscentrum opent in Leuven.

Trefwoorden: #Huawei, #Huawei Leuven, #Huawei R&D Europa, #ICT, #Leuven, #onderzoekscentrum, #ontwikkeling, #research, #research & development, #smartphones

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hoofdkantoor Huawei Shenzen / Huawei )

ENGINEERINGNET.BE - Het instituut zal een coördinerende rol vervullen voor het groeiend aantal Europese R&D activiteiten. Bedoeling is ook de banden aan te halen met zowel Europese bedrijven als onderzoeksinstellingen.

Zo zal het ERI (European Research Institute) bijvoorbeeld de verschillende 5G projecten die Huawei op stapel heeft staan in Europa coördineren. Het bedrijf is betrokken als industriepartner in verschillende 5G onderzoeksprojecten.

Voor 5G is er bijvoorbeeld een samenwerkingsverband met de University of Surrey's 5G Innovation Centre en partners in Munchen. Het is maar één van de activiteiten die het gloednieuwe ERI zal overzien.

In totaal heeft het bedrijf 200 Europese technische samenwerkingsakkoorden lopen en zit het in maar liefst 17 Europese Horizon 2020 projecten.

Het nieuwe instituut zal een Chinees aan het hoofd hebben, Dr. Zhou Hong, die sinds 2014 belast was met Europese R&D, standaardisatie en technische samenwerking. Dr. Walter Weigel, voormalig Directeur Generaal van het Europese Telecom Standaard Instituut (ETSI) zal hem bijstaan.

De keuze om de Europese R&D hub in Leuven te plaatsen was vooral ingegeven door de centrale ligging. Het toont in elk geval aan dat Huawei zijn marktaandeel in Europa wil zien groeien.