6 Belgische teams nemen deel aan de Shell Eco-marathon

Aan de dertigste editie van de Shell Eco-marathon, die doorgaat van 21 tot 24 mei in het Nederlandse Rotterdam, zullen dit keer zes Belgische studenteams deelnemen.

Trefwoorden: #ECAM.be, #Ecomotion, #energie, #Shell Eco-marathon, #studenteams, #Thomas More De Nayer, #ULg Eco Team (Luik), #Umonster Team

Lees verder

nieuws

( Foto: Shell )

ENGINEERINGNET.BE - De teams zijn afkomstig uit Mechelen, Brussel, Bergen, Luik en Seraing, zijn tussen 16 en 22 jaar en beloven de elektrotechnische of mechanische ingenieurs van de toekomst te worden.

Het doel van deze wedstrijd is om hun voertuig zo ver mogelijk laten rijden op 1 liter brandstof of het equivalent van 1 kWh.

Voor de 30ste verjaardag van de Shell Eco-marathon Europe wordt België door de studenten in drie categorieën vertegenwoordigd afhankelijk van het aandrijvingstype (elektrische batterij, benzine of ethanol) en het type voertuig (Prototype of UrbanConcept).

Na 4, 6 of zelfs 10 maanden werk presenteren ze hun gloednieuwe voertuig of de verbeterde versie van vorig jaar, die minder energieverslindend is.

Dit zijn de zes teams: ECAM.be (Brussel), Thomas More De Nayer (Mechelen) met: 2 teams, Ecomotion (Luik), Umonster Team (Bergen) en ULg Eco Team (Luik).

In Rotterdam zullen de Belgen het opnemen tegen 230 teams uit alle hoeken van Europa en daarbuiten.