Treinbegeleiders krijgen nieuwe toestellen voor online betalen

De NMBS kondigt aan dat treinbegeleiders vanaf 20 mei een nieuw toestel gaan uittesten. Het is praktischer in gebruik en biedt meer mogelijkheden, waaronder betaling met bankkaart.

Trefwoorden: #betalen kaart trein, #NMBS, #spoorwegen, #tools treinbegeleider, #treinbegeleider, #treinbegeleider toestel, #treinticket

Lees verder

Nieuws

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE - De NMBS stelde vandaag het nieuwe ITRIS apparaat voor. Binnenkort gaan 30 treinbegeleiders op de baan met het apparaat dat de verouderde IBIStoestellen op termijn zal vervangen.

ITRIS (bestaande uit een terminal en tablet) kan via een ‘pin pad’ verbinding maken met het 3G-netwerk (connectie met 4G is ook gepland). Met de huidige IBIStoestellen is dit niet mogelijk.

De nieuwe uitrusting beoogt een betere dienstverlening aan de klant, met een uitbreiding van de betalingsmogelijkheden (kredietkaart en straks debet kaart) en meer precieze en up-to-date informatie over aansluitingen in de stations en incidenten op het net.

Voor alle duidelijkheid, het is niet de bedoeling om betalingen aan boord van de trein aan te moedigen want er zal nog steeds een toeslag gelden.

Ook zullen de treinbegeleiders de vervoersbewijzen makkelijker kunnen controleren want het toestel ligt beter in de hand en is ook lichter.

Eenmaal de testfase afgrond, zal het personeel een specifieke opleiding krijgen en zullen de nieuwe tools vanaf juni op grote schaal verspreid worden onder de treinbegeleiders.

Tegen eind 2015 moet elke treinbegeleider met zijn nieuwe ITRIS van start zijn gegaan.