B-Phot ’Belgian node’ in het door de VN uitgeroepen jaar van het licht

Het Brussels Fotonica team van de Vrije Universiteit Brussel is door de VN officieel aangeduid als Belgisch contact voor het internationaal jaar van het licht.

Trefwoorden: #B-Phot, #fotonica, #Fotonica licht, #UN year light België, #Vn jaar licht, #VUB

Lees verder

Nieuws

( Foto: Prof. Hugo Thienpont directeur van BPhot / VUB )

ENGINEERINGNET.BE- Eind 2013 riep de VN 2015 uit tot Internationaal jaar van het licht en op licht gebaseerde technologieën.

Bedoeling is de aandacht te vestigen op onderzoek en technologieën die te maken hebben met licht. En dat kunnen zeer diverse topics zijn. Licht speelt een centrale rol in alle domeinen van het dagelijks leven.

Het VN programma wil meer publieke en politieke aandacht voor innovatieve, op licht gebaseerde technologieën. Deze technologieën kunnen ons helpen bij de grote uitdagingen van de 21ste eeuw op vlak van energie, onderwijs, landbouw en gezondheid.

Licht heeft een revolutie ontketent in domeinen van gezondheid tot internationale communicatie. Bovendien verbindt het burgers over grenzen en culturen heen.

In België is B-Phot, het Brussels Fotonica team, onder leiding van Prof. Hugo Thienpont aangeduid als de 'Belgian node' voor het internationaal jaar van het licht. De groep telt 45 onderzoekers en wordt wereldwijd erkend voor haar fundamenteel, strategisch en toegepast onderzoek op het gebied van de micro-optica en micro-fotonica.

B-Phot legde recent nog op de EU opendeurdag in het Berlaymont gebouw aan bezoekers uit welke rol licht en op licht gebaseerde technologieën spelen in het dagelijks leven.