Australische Subcon vestigt zich in Oostendse Greenbridge incubator

Het Australisch bedrijf Subcon richt haar eerste Europese vestiging op in de GreenBridge incubator op het wetenschapspark van de UGent-Campus Oostende.

Trefwoorden: #Europese vestiging, #Greenbridge incubator, #Haven van Oostende, #offshore bedrijf, #Oostende, #Subcon, #UGent, #wetenschapspark, #windenergie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Subcon wil op die manier haar Europees netwerk uitbouwen en steunt ze op de ‘blue energy’ sector (offshore wind en golf-& getij) vanuit Oostende.

Naast het produceren van grout (een mengsel op basis van cement en water) voor o.a. maritieme constructies en funderingen voor windmolenplatformen heeft het bedrijf ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van kunstmatige riffen.

Hun gepatenteerde ‘ReefMatt’ levert een nieuwe aanpak voor de bouw van nieuwe riffen en herstelling van riffen beschadigd tijdens bouw- en sloopwerken of stormen.

De vestiging in Oostende zal zich vooral toespitsen op offshore grouting en kunstmatige riffen.

Vic Bauwens, General Manager van Subcon Europe: “Naast het positief ondernemersklimaat in Vlaanderen, speelden ook andere factoren mee. De link met UGent, de komst van de golfbak op het Wetenschapspark en de sterke link met de haven van Oostende, die inzet op windenergie maakten dat GreenBridge de voorkeur kreeg.”

Het bedrijf heeft verschillende vestigingen in Australië en Azië, maar vestigt zich nu voor het eerst in Europa.


(bron en foto: Greenbridge - Vic Bauwens, rechts)

Over Subcon
Het is een internationale onderneming gespecialiseerd in het bieden van stabilisatie-oplossingen en funderingen voor de offshore energiesector.