Nieuw ziekenhuis AZ Maria Middelares voorziet patiënt-bewakingssystemen

Met de patiënt-bewakingssystemen van Philips zullen de artsen van het AZ Maria Middelares ziekenhuis altijd en overal direct toegang tot historische en realtime gegevens van hun patiënten.

Trefwoorden: #AZ Maria Middelares, #chirurg, #IntelliVue, #monitoring, #overzicht, #patiënten-bewaking, #patiëntgeschiedenis, #Philips, #ziekenhuis

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.BE - Philips en het Gentse AZ Maria Middelares hebben een overeenkomst getekend voor de ziekenhuisbrede aanschaf van nieuwe patiëntbewakingssystemen.

Het ziekenhuis krijgt één totaaloplossing, nl. IntelliVue-monitoring, waarmee de bewaking van de vitale functies van patiënten wordt gestandaardiseerd en de bewakingsdata breed beschikbaar komen en makkelijk uitwisselbaar worden.

De artsen in AZ Maria Middelares hebben zo altijd en overal in het ziekenhuis direct toegang tot de historische en realtime gegevens van hun patiënten. Dit kan cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert.

De gegevens worden vanuit de patiëntbewakingssystemen samengebracht en toegankelijk gemaakt via een centrale hub.

De bewakingsmonitoren worden geïnstalleerd op zeventien afdelingen in AZ Maria Middelares.

De afdelingen hartbewaking, cardiologie (Telemetrie), de kinderafdeling en de afdeling neonatale zorgen, de dienst spoedgevallen, het operatiekwartier en het IZ-complex worden voorzien van dit systeem.