• 27/05/2015

Rittal RiLine: gelijk- en wisselstroom voor het eerst op één rail

Als eerste producent wereldwijd biedt Rittal een beproefd railsysteem aan, dat optimaal geschikt is voor zowel AC- als DC-toepassingen.

Trefwoorden: #AC-toepassingen, #DC-toepassingen, #gelijkstroom, #railsysteem, #Rittal, #Rittal RiLine, #wisselstroom

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het aantal toepassingen voor gelijkstroom neemt toe: efficiënte aandrijftechnologie, kleine compensatieverliezen en hernieuwbare energieën vereisen veilige gelijkstroomoplossingen (DC).

Alhoewel ze toepassingen voor wisselstroom (AC) niet zullen vervangen, stijgt toch de relevantie van DC.

Als eerste producent wereldwijd biedt Rittal daarom een beproefd railsysteem dat optimaal geschikt is voor zowel AC- als DC-toepassingen.

Met slechts één assortiment maakt het RiLine railsysteem de realisatie mogelijk van toepassingen voor wissel- en gelijkstroom, zonder extra producten.

Steeds vaker worden railsystemen gebruikt voor drive-technologie, DC-noodvoorzieningssystemen, fotovoltaïsche systemen in de galvanisatiebranche, maar ook op het vlak van technologie voor energieopslag en in de scheepsbouw.

Dankzij de goedkeuring volgens IEC 61439 en UL 845 gelinkt aan UL 508, is het RiLine railsysteem geschikt voor vele markten.

De stroomcapaciteit tot 1600 A en spanningen tot 1500 volt DC werden, net als de kortsluitvastheid tot 40 kA, door geaccrediteerde testlaboratoria getest volgens UL en IEC.

Afhankelijk van de vereisten kunnen rails uit koper, aluminium of Cuponal - een rail uit aluminium met koperomhulsel van Rittal - gebruikt worden.

Opbouwelementen van het RiLine railsysteem zoals aansluitadapters tot 800 A, toesteladapters (OM-serie) met veerklem technologie en adapters voor vermogensschakelaars (CB-reeks) tot 250 A zijn geschikt voor gelijkstroomtoepassingen.

In de beveiligingstechnologie kunnen de NH-zekeringslastscheiderstroken (grootte 00-3) tot 630 A en de NH-zekeringslastscheiders (grootte 00) tot 160 A gebruikt worden met overeenstemmende DC-beveiligingen.


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Rittal RiLine: gelijk- en wisselstroom voor het eerst op één rail&EngnetId=14542';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.