Marc Coucke investeert nu ook in spin-off van imec

imec en de Amerikaanse Johns Hopkins University gaan, samen met Marc Coucke, Michel Akkermans en het Vlaamse PMV, miDiagnostics oprichten voor de ontwikkeling van miLab voor snelle bloedtest

Trefwoorden: #bloedcellen, #bloedtest, #CBC, #chip, #DNA, #imec, #laboratorium, #lichaamsvloeistoffen, #Marc Coucke, #miDiagnostics, #miLab, #proteïnen, #PSA, #virussen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia - bloedafname )

ENGINEERINGNET.BE - miLab zal een volledig medisch laboratorium integreren op een chip van slechts enkele cm².

De chip zal volledig op zichzelf moleculen of cellen in lichaamsvloeistoffen analyseren (DNA, proteïnen, virussen, bloedcellen, ...).

Het unieke aan miLab is dat het alle stappen van de test zal integreren, gaande van de staalafname en de verwerking van het staal tot de analyse van de resultaten.

Voor deze revolutionaire ontwikkeling brengen de partners 60 miljoen euro samen. Het nieuwe bedrijf miDiagnostics zal bouwen op bestaande en nog te ontwikkelen IP van imec en Johns Hopkins University.

miDiagnostics zal instaan voor de ontwikkeling, conceptvalidatie en klinische validatie van miLab.

De ontwikkeling zal gebeuren bij imec door de onderzoeksteams van imec en Johns Hopkins University, die uitgebreid zullen worden met een 50-tal nieuwe medewerkers.

Met de chip kunnen veelgebruikte testen zoals bijvoorbeeld voor CBC (complete blood count) en PSA (prostaat-specifiek antigen) en voor detectie van specifieke virussen, bijv. HIV, ebola, hepatitis ... ontwikkeld worden.