Eerste PRoF Award voor project ’Fietsen doorheen je verleden’

Op 27 mei reikte Herman Van Rompuy de eerste PRoF Award uit voor innovatieve projecten binnen de gezondheidszorg. Winnaar was het project 'Fietsen doorheen je verleden'.

Trefwoorden: #DTAI, #Elia Fonds, #Fietsen doorheen je verleden, #Herman Van Rompuy, #Koning Boudewijnstichting, #KU Leuven, #PRoF Award, #UGent, #VITO, #Woonzorgcentrum Witte Meren

Lees verder

Nieuws

( Foto: KU Leuven - Rob Stevens )

ENGINEERINGNET.BE - Het winnende project wil ouderen tot bewegen aanzetten door tijdens het fietsen beelden van hun vertrouwde omgeving van vroeger te tonen.

'Fietsen doorheen je verleden' biedt een interactief platform met een hometrainer en een fotoprojectiesysteem, waardoor bewoners van een woonzorgcentrum virtueel kunnen rondfietsen in hun vertrouwde omgeving van vroeger.

Het systeem kan volledig bestuurd worden door de gebruiker en biedt door het nostalgische karakter een belangrijke meerwaarde voor mensen met afnemende fysieke en cognitieve mogelijkheden.

Zo wordt fietsen een fysiek bevorderende en sociaal motiverende vrijetijdsbesteding.

Fietsen doorheen je verleden is een project van VITO, DTAI (KU Leuven) en Woonzorgcentrum Witte Meren in Mol, gefinancierd door het Elia Fonds van de Koning Boudewijnstichting.

De PRoF Award is goed voor 10.000 euro.