• 02/06/2015

Efficiënte bordenbouw met Omron onderdeeldata op EPLAN

Automatiseringsspecialist Omron heeft onlangs bekendgemaakt dat haar samenwerking met de toonaangevende CAE-softwareprovider EPLAN verder wordt uitgebreid.

Trefwoorden: #Automatiseringsspecialist, #CAE-softwareprovider, #EPLAN, #EPLAN-dataportal, #Omron

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Een resultaat hiervan is dat al 5.000 macro's met betrekking tot Omron producten via de EPLAN-dataportal beschikbaar zijn en dat bordenbouwers en andere Omron-gebruikers nu alle essentiële productgegevens kunnen downloaden.

Het engineeren en ontwerpen kost hierdoor minder tijd en moeite, er worden minder fouten gemaakt en de algehele projectkwaliteit wordt verbeterd.

Omron levert momenteel EPLAN-macro's voor PLC’s, decentrale I/O, frequentieregelaars, relais, voedingen, temperatuurregelaars, timers, tellers en bewakingsmodules en ook voor apparatuur voor het Sysmac Automation Platform.

Een ander voordeel voor gebruikers zijn de extra actuator- en sensoronderdeelgegevens. Als gevolg van deze nieuwe productontwikkelingen komen er ook nieuwe productgegevens beschikbaar. Voor klanten met speciale wensen kan er een specifieke macro worden gemaakt.

De Omron-onderdeelgegevens die beschikbaar zijn via industrial.omron.eu/eplan omvatten niet alleen alle essentiële gegevens voor de producten maar ook een waardevolle tool voor het samenstellen van ontwerpdocumentatie.

Engineers kunnen de gegevens die ze nodig hebben selecteren, waardoor de complete documentatie snel en parallel met het ontwerpproces kan worden gegenereerd.

Naast de grote diversiteit aan gegevens profiteren de gebruikers ook van de uitgebreide macrofuncties: tekeningen van individuele componenten, afmetingen, producteigenschappen, 2D- en 3D-afbeeldingen om de onderdelen virtueel in het bord te kunnen monteren.

De voorgeproduceerde ontwerpelementen kunnen eenvoudig door slepen en neerzetten in de tekeningen of elektrische schema's worden opgenomen, waarna het programma automatisch de gegevens aanpast aan de format die de engineer gebruikt.

Behalve de symbolen in elektrische schema's, boorsjablonen en andere productie-informatie, die direct naar het ontwerpprogramma kan worden gekopieerd, produceert de software een uniform werkende interface die zowel de uit te voeren taak als de documentatie aanzienlijk vereenvoudigt.

De macro's beloven nog veel meer diversiteit aan mogelijkheden en vereenvoudigingen in de toekomst, inclusief de daarmee samenhangende gegevens voor toepassingen waaronder productieautomatisering en elektrische robots.

Ten slotte zijn de datastromen die via EPLAN gecreëerd worden van vitaal belang voor bedrijven die werken binnen de context van Industry 4.0, zoals Lars de Bruin, Marketing Manager Panel Solutions EMEA bij Omron, zegt in zijn toelichting: "Wij werken samen met EPLAN om klanten waar en wanneer dan ook van alle voor hen relevante informatie te voorzien.

Het ondersteunen van klanten met productgegevens is voor ons belangrijk, omdat alle vragen via de macro zelf kunnen worden verwerkt. Hierdoor kunnen gebruikers zich concentreren op het ontwerpproces zonder tijd te hoeven verspillen aan het zoeken naar antwoorden".


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Efficiente bordenbouw met Omron onderdeeldata op EPLAN&EngnetId=14579';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 25px;" type="submit">