BAM verwerft twee opdrachten in Wallonië

BAM heeft twee opdrachten verworven in Wallonië: de ruwbouw van een ziekenhuis in Luik en de tweede fase van de aanleg van een rondweg bij Couvin.

Trefwoorden: #Assar Architects - Artau - Hoet + Minne, #BAM, #BPC, #Centre Hospitalier Chrétien, #Charleroi, #CIT Blaton, #Galère, #Glain, #Moury, #ziekenhuis

Lees verder

nieuws

( Foto: © CHC-AAH-Miysis - Artist’s impression MontLégia Ziekenhuis )

ENGINEERINGNET.BE - In de Luikse deelgemeente Glain realiseert Galère, de Belgische werkmaatschappij van BAM, onder meer de casco-ruwbouw van het nieuwe MontLégia Ziekenhuis.

Het project komt tot stand in bouwcombinatie met BPC, CIT Blaton en Moury. De opdrachtgever is Centre Hospitalier Chrétien.

Het ontwerp is van de architectencombinatie AAH (Assar Architects - Artau - Hoet + Minne).

De nieuwbouw omvat twee vleugels van 200 meter lang met elk zes verdiepingen. Het totale vloeroppervlak bedraagt ongeveer 119.000 m². Dit project wordt in 2018 opgeleverd.

Ten zuiden van Charleroi is Galère verantwoordelijk voor de tweede fase van de rondweg om Couvin.

Het project omvat de aanleg van een autosnelweg met een lengte van 8,6 kilometer, dwars door de heuvels ten oosten van Couvin.

Hiervoor moet ongeveer 3 miljoen m³ grond en rots worden verzet. Tevens worden verschillende kunstwerken gerealiseerd, waaronder zeven viaducten, en wordt 190.000 m² betonverharding aangelegd.

De uitvoeringsperiode start in augustus en duurt ongeveer twee jaar.

De totale waarde van deze 2 projecten wordt geraamd op 100 miljoen euro, waarvan de helft naar BAM gaat.