UgenTec wint ‘LifeTechLimburg Biomedica 2015 Zorginnovatie Award’

UgenTec heeft gisteren de ‘LifeTechLimburg Biomedica 2015 Zorginnovatie Award’ in de wacht gesleept voor meest innovatieve product in de zorg.

Trefwoorden: #Biomedica Summit, #bloedonderzoek, #FastFinder-software, #LifeTechLimburg Biomedica 2015 Zorginnovatie Award, #UGentec, #zorginnovatie

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - De FastFinder-software, die het bedrijf ontwikkelde, maakt snellere biochemische analyses in de lifesciencessector en gezondheidszorg (zoals bloedanalyses bij kankeronderzoek) mogelijk.

“Het is een innovatief idee van een bedrijf dat intussen succesvol naar de markt is getrokken en groeit”, aldus de jury.

De award werd uitgereikt tijdens de ‘Biomedica Summit 2015’, het grootste lifesciencescongres in de Euregio. Op de Innovatiemarkt werden een 30-tal innovatieve producten en diensten aan het grote publiek voorgesteld.

UgenTec-medeoprichter Tom Martens kreeg de award uit handen van gedeputeerde voor Economie Marc Vandeput. Het Hasseltse bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van bio-informaticasoftware.

Laten de resultaten van bijvoorbeeld bloedonderzoek nu vaak enkele weken op zich wachten, met deze software wordt al binnen enkele uren duidelijkheid verschaft.

De start-up haalde recent nog met succes 1,1 miljoen euro op bij Belgische investeerders en 250.000 euro van het IWT.

De uitreiking van de ‘LifeTechLimburg Biomedica 2015 Zorginnovatie Award’ vormt één van de hoogtepunten van de negende editie van de Biomedica Summit in C-Mine Genk.

Het congres bracht bijna 1.000 onderzoekers, ondernemers, patiënten en zorggebruikers samen rond het thema ‘Health Innovations’ en dit tijdens een waaier van lezingen, sessies en debatten.


(bron en foto: UHasselt)