Vlaamse biotechnologie in de kijker op Wereldexpo Milaan

Tijdens een essencia-seminarie op de Wereldexpo van Milaan wordt de Vlaamse biotechnologie met duurzame innovaties in de voedselketen in de kijker gezet.

Trefwoorden: #biotechnologie, #duurzame innovaties, #essenscia, #Fevia Vlaanderen, #FIT, #FlandersBio, #Flanders’ FOOD, #seminarie, #voedselketen, #worldexpo Milaan

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - essenscia/Bio.be organiseert het seminarie ‘Life sciences in the food chain’ in samenwerking met FlandersBio, Fevia Vlaanderen en Flanders’ FOOD.

Het evenement krijgt de steun van Flanders Investment and Trade (FIT) en maakt deel uit van de ‘Vlaamse Dagen’ van 3 tot 10 juni op de Wereldexpo in Milaan.

Het seminarie kan op de belangstelling rekenen van de Commissie Economie en Innovatie van het Vlaams Parlement. Vincent Mertens de Wilmars, de Belgische ambassadeur bij de wereldvoedselorganisatie FAO, is gastspreker.

Het seminarie wil de Vlaamse innovaties op het vlak van life sciences en voeding op de wereldkaart zetten en Vlaamse bedrijven in contact brengen met internationale investeerders.

  • Chemiebedrijf Proviron, met vestigingen in Oostende en Hemiksem, presenteert er het Provifeed-project, een productengamma van veevoederingrediënten voor een duurzame en antibioticavrije veeteelt.
  • Rousselot uit Gent, wereldleider in de productie van gelatine en collageen peptiden voor de voedings- en farmaceutische industrie, focust op de uitgebreide toepassingen van gelatine als voedingsbestanddeel met bewezen positieve effecten op de gezondheid.
  • TopChim uit Wommelgem toont biogebaseerde voedingsverpakkingen met een optimale bewaringskwaliteit. In samenwerking met VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) ontwikkelde het bedrijf ‘Succipack’, een bioplastic voedingsverpakking gerecycleerd uit 100% plantaardige afvalstromen.

“Het centrale thema van de Wereldexpo ‘Feeding the Planet, Energy for Life’ sluit perfect aan bij de knowhow van de Vlaamse biotechnologie. ‘Food & Life Sciences’ is net daarom ook een van de zes themazones in het Belgisch paviljoen”, zegt Cathy Plasman, Secretary General van Bio.Be.

Aan de Wereldexpo Milaan, die plaatsvindt van 1 mei tot en met 31 oktober, nemen 145 landen deel.

De organisatoren verwachten in totaal 20 miljoen bezoekers, of gemiddeld 150.000 tot 200.000 per dag.