Wereldprimeur rond verwerking medische beelden wint Agoria eHealth Award

Het IT-project Orthanc van het CHU Liège is de winnaar van de vijfde editie van de Agoria eHealth Awards. Deze award beloont intelligente en efficiënte IT-oplossingen in de medische sector.

Trefwoorden: #Agoria, #CHU Liège, #e-health award, #IT-oplossing, #IT-project, #open-source-softwareprogramma, #Orthanc, #verwerking medische beelden

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Het universitair ziekenhuis CHU Luik scant jaarlijks 100.000 cd’s met medische beelden in.

Een kostelijke aangelegenheid als je weet dat elke cd ongeveer 20 cent kost, gebrand wordt en met de post naar de huisarts opgestuurd moet worden.

Door de invoering van het open-source-softwareprogramma Orthanc, dat gebruik maakt van Cloudtechnologie, wil het dat aantal drastisch reduceren en de beelden via een beveiligde mail rechtstreeks naar de huisarts en ander medisch personeel verzenden.

Het gaat om een wereldprimeur die bovendien grote tijdwinst en een mooie besparing voor onze sociale zekerheid oplevert.

Met de eHealth Awards bekroont Agoria intelligente en efficiënte IT-oplossingen die het leven makkelijker maken voor iedereen in de medische sector zoals de zorgverstrekkers, patiënten en de sociale zekerheid.

De wedstrijdorganisatie ontving dit jaar zesentwintig inzendingen, een record. Een jury van vijftien specialisten uit de gezondheidszorg beoordeelde de deelnemende projecten op basis van de volgende criteria: innovatie, beveiliging, rentabiliteit, mobiele toepassingen en resultaat (financieel of medisch).

Naast de prijs voor het beste project was er ook een prijs van de jury voor Éénlijn.be, een breed veranderingsproject.

Het einddoel is een nieuwe attitude, waarbij zorgverstrekkers ICT-toepassingen gebruiken om samen te werken.


Beste beoordelingen per categorie:

  • Innovation: UZ Brussel - iKnow Portal
  • Info security: AZ Groeninge - De zoektocht naar efficiënte en gebruiksvriendelijke informatieveiligheid
  • ROI: Grand Hôpital de Charleroi - Informatisering van de onderhoudsdienst
  • Mobile health: ZOL / Mobile Health Unit - Cardimoni

Op de foto:
voorzitter van de jury (links): Philippe Vandenbergh - Winnaar (rechts): Sébastien Jodogne (CHU Liege).