• 11/06/2015

WEG breidt zijn gamma van CFW11-regelaandrijvingen uit

WEG, een van de grote spelers op de markt van de aandrijftechnologie, heeft zijn CFW11-reeks uitgebreid met een nieuwe, krachtige en veelzijdige regelaandrijving met framegrootte H.

Trefwoorden: #aandrijvingen, #CFW11-regelaandrijvingen, #kooiankermotoren, #regelaandrijvingen, #relais, #WEG Benelux

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Hiermee wil de firma bij hoogvermogenapplicaties de processen optimaliseren en de productiviteit opvoeren.

De CFW11 met framegrootte H is beschikbaar in twee versies - voor een spanningsbereik van 380 tot 690 V en een vermogensgebied van 450 tot 710 kW bij normale werking - en kan zowel kooiankermotoren als motoren met permanente magneet aansturen.

Deze nieuwe regelaandrijving werd ontworpen voor normaal tot zwaar gebruik in een breed spectrum van industriële en commerciële toepassingen.

De CFW11-aandrijving van WEG is gemakkelijk te configureren en te bedienen. De gebruikers kunnen de toestelparameters eenvoudig instellen, apart of in gedefinieerde groepen voor specifieke applicaties, en het bedieningspaneel is voorzien van programmeerbare toetsen voor een gebruiksvriendelijke navigatie en controle.

Daarnaast wordt de gebruiker bij het programmeren gegidst om zo de installatie- en configuratietijd te minimaliseren.

Om de regelaandrijvingen optimaal te kunnen afstellen op de behoeften van de gebruiker zijn er tal van uitbreidingsmodules beschikbaar die automatisch worden herkend door het toestel: gewoon insteken en werken.

Het standaardmodel is tevens uitgerust met een geïntegreerde micro-PLC waarmee de gebruikers op elk ogenblik hun eigen applicaties kunnen programmeren via de inbegrepen WLP-software voor relaislogica.

De CFW11-regelaandrijvingen werken met spanningsvectorsturing (VVW) en ook met sturing via U/f-regelkarakteristieken.

De unieke Vectrue-technologie van WEG staat borg voor uitstekende responsiekarakteristieken, een nauwkeurige aansturing van draaimoment en snelheid, een exacte uitrichting en een hoge overbelastingscapaciteit.

Voor gebruik in veiligheidskritische toepassingen heeft WEG in zijn regelaandrijvingen talrijke beschermingsfuncties met fout- en alarmmelding ingebouwd en optioneel is er ook een veilige noodstop conform EN ISO 13849-1 – Safe Torque Off (STO) categorie 3/ PL d.

De CFW11-behuizing in standaardversie heeft beschermingsklasse IP20; als alternatief is er een IP54-versie beschikbaar met doorboorde PCB-montageplaat voor de vermogenstrap.

De CFW11-reeks ondersteunt standaard de volgende communicatieprotocollen: Modbus RTU (RS232 en RS485), CANopen, DeviceNet, Profibus DP/DPV1, Profinet, Modbus TCP, Ethernet/IP, Ethercat en BACnet.

Dankzij de geïntegreerde USB-poort kunnen de parameterinstellingen van het toestel snel en eenvoudig geback-upt worden op een flash-geheugenkaart of doorgestuurd worden naar andere apparaten.

'Onze CFW11 VSD-reeks is uitermate veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Ze is ontworpen om gebruikers uit een breed spectrum van industriële en commerciële applicaties te helpen het rendement van hun motoren op te voeren, in overeenkomst met de recentste voorschriften voor energie-efficiëntie', zegt Marek Lukaszczyk, WEG-marketingmanager voor Europa en het Midden-Oosten.

'De nieuwe versie met framegrootte H werd ingevoerd om de gebruiksmogelijkheden van het CFW1-gamma nog uit te breiden en om te kunnen inspelen op de behoeften van hoogvermogenapplicaties.'


Vraag snel méér informatie over dit product via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=WEG breidt zijn gamma van CFW11-regelaandrijvingen uit&EngnetId=14640';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 25px;" type="submit">