Barco neemt Amerikaanse fabrikant van LCD schermen over

De Kortrijkse specialist in beeldvorming, Barco, kondigt de overname van het Amerikaanse ADVAN aan, een producent van LCD-schermen voor medische toepassingen.

Trefwoorden: #ADVAN, #Barco, #beeldschermen, #healthcare, #medische toepassingen, #overname

Lees verder

nieuws

( Foto: Barco )

ENGINEERINGNET.BE - De overname van het Amerikaanse ADVAN kadert in Barco’s strategie om het marktaandeel in het modality imaging segment te versterken en om samen te werken met andere leidende spelers in medical imaging.

ADVAN Int’l Corp, met hoofdzetel in Fremont, Californië (VS), is sinds 1997 actief in medical imaging en healthcare LCD-displays. Het bedrijf stelt 45 werknemers te werk en beschikt over eigen onderzoeks en ontwikkelingsdepartementen en operations activiteiten. Het bedrijf beschikt ook over een Koreaans liaisonkantoor in Seoel.

“Barco heeft – met zijn expertise centrum voor custom design in Saronno (Italië) – een ruime ervaring als leverancier van performante displaytechnologie voor medische modality toepassingen”, verklaart Filip Pintelon, General Manager van Barco’s Healthcare divisie.

“We kijken ernaar uit om best practices in product ontwikkeling, kwaliteitsmanagement en operaties te delen met ADVAN en om onze huidige display product portfolio verder uit te breiden en op die manier de groei van de modality imaging activiteit te ondersteunen ; in het bijzonder in de Verenigde Staten.”

ADVAN Int’l Corp boekte in 2014 een omzet van 19,8 miljoen euromet een vergelijkbare winstgevendheid als die van de Barco Healthcare divisie. De totale transactiekost bedraagt –inclusief earn-out voorzieningen- maximaal 116,4 miljoen euro.


Over Barco
Het bedrijf ontwerpt en ontwikkelt geconnecteerde visualisatie producten voor de Entertainment, Enterprise en Healthcare markten. Het beschikt over eigen faciliteiten voor verkoop en marketing, klantenondersteuning, O&O en fabricatie in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.

Barco is actief in meer dan 90 landen met 3.250 medewerkers wereldwijd en realiseerde in 2014 een omzet van 1,051 miljard euro.