Gratis app voor snelle pompefficiëntie meting

KSB introduceert een nieuwe mobiele app, waarmee operators binnen de 20 seconden de efficiëntie van centrifugaalpompen met vaste draaisnelheid kunnen meten.

Trefwoorden: #app, #applicatie, #app store, #centrifugaalpompen, #google play, #KSB, #pomp, #pompefficiëntie, #Sonolyzer

Lees verder

Productnieuws

( Foto: KSB )

ENGINEERINGNET.BE - Het opmerkelijke en vernieuwende aan de app is dat hij geen informatie nodig heeft van de specifieke individuele pompcurve.

Met de app kan de gebruiker de belasting bepalen van elke centrifugaalpomp (ook niet-KSB pompen) die wordt aangedreven door een asynchrone motor op vaste snelheid.

Daarvoor heeft hij enkel de gegevens nodig die bij elke pomp op het identificatieplaatje staan: het motorvermogen, het nominale motortoerental, de opvoerhoogte en het debiet van de pomp.

De meting zelf gebeurt door de app ongeveer 20 seconden te laten ‘luisteren’ naar het geluid van de elektrische motor. Het geluidsspectrum wordt vervolgens door de app gefilterd om de precieze draaisnelheid en koppel van de motor te berekenen.

In combinatie met de door de gebruiker ingevoerde data, concludeert de app of de pomp op deellast draait en of er energie kan bespaard worden door het hydraulisch systeem of aandrijving te optimaliseren.

De geanalyseerde data worden geüpload naar een veilige, cloud-gebaseerde omgeving, nooit naar een individuele klant of gebruiker.

Deze gegevens zijn een waardevolle informatiebron en worden enkel gebruikt om de analysealgoritmen in de cloudapplicatie die door de app wordt gebruikt verder te verfijnen.


Vraag snel méér informatie via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Gratis app voor snelle pompefficiëntie meting&EngnetId=14659'';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">