FISCH zoekt partners voor consortium rond innovatieve holle PVC-profielen

Flanders PlasticVision, divisie van FISCH, zoekt naar bedrijven om een consortium te vormen rond een hol, waterdicht PVC-profiel ter vervanging van gegoten beton. Ontwikkeld in Australië.

Trefwoorden: #architecten, #betoncentrales, #bouwbedrijven, #FISCH, #Flanders PlasticVision, #kennispartners, #profielextrusie, #PVC-profiel, #stabiliteitsbureaus, #tekenburelen, #waterdichte verbinding

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Flanders PlasticVision )

ENGINEERINGNET.BE - Flanders PlasticVision lanceert een Request for Partners rond het opzetten van projecten - en mogelijk een consortium - met verschillende complementaire partners rond een constructiesysteem dat zijn waarde reeds bewezen heeft.

Het gaat om een hol, waterdicht PVC-profiel dat op een gepatenteerde manier in elkaar klinkt en daardoor een waterdichte verbinding vormt. De profielen kunnen tot 8 meter lang zijn en zowel rechte als gebogen structuren vormen. Het PVC-profiel blijft aanwezig gedurende de volledige levensduur van de constructie en kan op een eenvoudige manier volledig gerecycleerd worden.

Toepassingen zijn bijvoorbeeld huizen, appartementen, constructietanks of zwembaden. Er is naar verluidt 'een zeer grote snelheidswinst te halen, ten opzichte van standaard gegoten bekistingsbeton, tegen een veel lagere kost'.

Hiervoor is Flanders PlasticVision op zoek naar volgende bedrijven: specialisten in profielextrusie, kennispartners (bouwkunde / kunststofverwerking), grote en kleine bouwbedrijven, betoncentrales, architecten, tekenburelen, stabiliteitsbureaus.

Onderwerpen die in het project aan bod kunnen komen:

  • Ontwikkelen van de lokale productieketen van het profiel op een kostenefficiënte manier
  • Uitwerken van de logistieke keten
  • Ontwikkeling van rekenregels m.b.t. nieuwe technologie
  • Opstellen van een specificatie- en constructiegids
  • Noodzakelijk regelgeving, testen en concepten verder uitwerken voor de lokale markt
  • Informatie rond de duurzaamheid verzamelen
  • Uitwerken van het concept van het profiel voor constructiedoeleinden
  • Uitwerken en implementeren van mogelijke toepassingen.

Geïnteresseerden kunnen zich melden tot 6 juli 2015.


(BB)

ACHTERGROND
FISCH is een vzw opgericht door chemiefederatie Essenscia Vlaanderen en het onderzoekscentrum VITO in samenwerking met verschillende bedrijven uit de sector en alle Vlaamse universiteitsassociaties. Specifiek streeft FISCH vzw naar de realisatie van nieuwe waardenketens gebaseerd op de toepassing van duurzame chemie.


Vraag snel méér informatie via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=FISCH zoekt partners voor consortium rond innovatieve holle PVC-profielen&EngnetId=14664';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">