Fairphone 2 heeft een baanbrekende modulaire architectuur

De nieuwe telefoon is hierdoor gemakkelijk te repareren, wat zorgt voor een langere levensduur.

Trefwoorden: #eerlijke economie, #fairphone, #ICT, #smartphone

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fairphone )

ENGINEERINGNET.NL - Dit is het tweede model ontwikkeld door Fairphone, waarbij de productie in het teken van duurzaamheid staat.

Het in 2013 opgerichte bedrijf heeft eerder 60.000 smartphones verkocht aan kopers die bij willen dragen aan een eerlijkere economie.

Dankzij deze betrokkenheid kon de productieketen over de hele breedte positief beïnvloed worden, van mijnbouw en ontwerp tot productie en levensduur. De onderneming bewijst dat sociale waarden en winst samengaan. Dankzij deze eerste verkopen zijn ze inmiddels zover om een nog groter verschil te maken met een eigen ontwerp.

De Fairphone 2 bouwt voort op de ingezette initiatieven, zoals het gebruik van conflictvrije mineralen uit mijnen in de DRC en investering in een tweede welzijnsfonds voor werknemers in China.

In 2014 werd een strategisch besluit genomen om te investeren in een origineel ontwerp. Door het ontwerp zelf vorm te geven, krijgt Fairphone een beter overzicht van de productie- en distributieketen, en de mogelijkheid te zorgen voor transparantie en positieve maatschappelijke effecten.

Daarnaast creëert het ontwerpen van binnenuit de mogelijkheid voor Fairphone om haar waarden tot zijn recht te laten komen: langere levensduur en bewuster gebruik van het product door toepassing van baanbrekende modulaire architectuur.

Deze nieuwe versie bevat vernieuwingen, die bedoeld zijn om de levensduur van het product te verlengen. Het toestel heeft een Full HD 5" scherm, Qualcomm(r) Snapdragon(tm) 801 platform en dual-SIM.

De innovatieve achterkant zorgt ervoor dat de telefoon beschermd is zonder dat een extra beschermhoesje nodig is. De gebruiker kan het apparaat eenvoudig openen en zelf de meest voorkomende reparaties uitvoeren.

De voorverkoop begint deze zomer. De eerste telefoons zullen deze herfst verstuurd worden. De winkelprijs is 525 euro. In 2015 zijn de telefoons alleen in Europa leverbaar.